söndag 12 december 2010

Daisy har blivit återförsäljare till ljuvliga Sagosjal...

Sagosjal är en kollektion sagolika sjalar med namn efter figurer eller väsen från berättelser, litteratur, operor och sagor. Din sjal får ett eget namn och en historia. Du kan välja ett tema att utgå ifrån
tex. en plats, stil, eller kanske en sagofigur. Du kan välja vilken typ av garner och vilka färger du önskar. Sagosjalarna finns nu till försäljning och beställning hos Daisy.

Åsa Zacharoff är skaparen av Sagosjal och har under hela sitt liv hållt på med skapande, färg och form. Att få skapa med garn, färger och virknål blev en helt ny erfarenhet som Åsa lärde sig under hösten 2009.
Helt plötsligt blev det en sjal och en mössa och en sjal till... och en till, och en till...

 "IFK Göteborg gifter sig med finsk sisu"

Sagosjalar passar alla! Män, kvinnor, pojkar och flickor!

"Mors lilla Olle"

Mors lilla Olle är en mjuk, orädd sjal i olika blå-turkosa färger. Den påminner lite om svenskt raggsocksgarn, men killas inte alls! Med de petrolblå stjärnorna med lätt ockragul mitt, får verkligen Mors lilla Olle solsken i blick - en svenskare färgkombination får man nog leta efter.... precis som Olle i Alice Tegnérs barnvisa.

"Gråbergets sång"

Man kan tänka sig att det sitter en liten prinsessa långt därinne i gråberget. En nätt liten figur med knallröd klänning i fina material. Bergatrollet vet inte vad han ska göra med henne, för hon gråter och gråter. Till slut spricker hans hjärta och kärlek och värme strömmar ut som lava ur gråberget.
Sjalens har fått sitt namn från Gustaf Frödings dikt "Gråbärgsång"

"Papageno"

Sagovärldens Papageno fångar fåglar i Mozarts opera Trollflöjten, vilken Maestro själv dirigerade vid premiären 1791. I Trollflöjtens sagovärld har prins Tamino förirrat sig i skogen där han träffar Papageno med sin fågelbur på ryggen. Nattens Drottning ger Tamino en förtrollad flöjt när han ska befria hennes dotter Pamina från Sarastro. Till syvende och sist visar det sig att det är Drottningen som är den onda, Sarastro den goda. Papageno finner sin Papagena och de tu lever lyckliga i alla sina dagar!

"Rosamunda Annorlunda"

Rosamunda är ett sett med en busig, men ljuvlig mössa och en halsduk med ett spetsmönster. hon passar bäst på lite busiga flickor. Flickor som inte alltid gör som man vill. Flickor som har en egen vilja. Rosamunda vill vara fin, köra lastbil och gräva i sanden. Hon vill absolut inte bli förpassad till något tillrättalagt, lugnt pyssel som "passar flickor". Hon vill få vara sig själv och få utvecklas till den hon är. Rosamunda är en Pippi Långstrum med föräldrar... och så älskar hon Lennart Hellsings och Paul Ströyers ABC-bok...

Alla bilder är lånade från Åsa Zacharoffs blogg.
Titta gärna in här för att få inspiration!
http://sagosjal.blogspot.com/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar